dilluns, 13 de maig del 2013

L'erudit Enric Aguilar

Enric Aguilar


M'assabento per una esquela a La Vanguardia de la defunció abans-d'ahir, als vuitanta anys, d'Enric Aguilar i Matas, hindòleg i antropòleg de la religió, autor de Vers una sexologia de la religió (Edicions 62, 1982) i altres obres. Un erudit de gran talent, m'havien dit sempre els que el coneixien (Jaume Pòrtulas, Albert Ferrer...), però relativament àgraf. Raimon Panikkar va prologar-li un llibre. Òscar Pujol l'esmentava amb aquests termes: "una figura poc coneguda, però que ha contribuït al desenvolupament dels estudis sànscrits amb un rigor filològic impecable". I hi afegia que tenia "diverses obres sobre la llengua vèdica publicades a l'Índia".

Busco a Google què s'ha dit avui sobre Enric Aguilar. Res. El dia en què s'ha fet pública la seva desaparició, el buscador no registra el nom "Enric Aguilar" en una cerca per a les últimes 24 hores. Com sempre, Catalunya dóna al món grans personalitats, grans erudits, però no els sap promocionar com es mereixen. No cal afegir-hi res més: el fet es comenta sol.

2 comentaris:

  1. Jo no el coneixia personalment però havia llegit aquesta obra d'ell que a Amazon diuen que està exhaurida.

    http://www.amazon.com/Apunts-metafisica-lextasi-paradigma-Col%C2%B7leccio/dp/8472794458

    ResponElimina
  2. Per cert, a la Viquipèdia en català l'Enric Aguilar consta com a compositor de sardanes, faceta que jo desconeixia del tot.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...